USB stick 64GB

Met een USB stick 64GB hoef je voortaan geen grote bestanden meer te mailen of gebruik te maken van een cloud service, om ze overal te kunnen gebruiken. Kopieer de bestanden naar de USB stick, stop die in je tas of jaszak en je hebt ze altijd en overal bij je. Zeker wanneer het om gevoelige bestanden gaat, is het extra veilig die offline op een USB stick 64GB te bewaren. Maar je kunt een USB stick ook gebruiken om geheugen van je computer vrij te maken, om films te bekijken via de televisie of je MP3 muziekbestanden voor in de auto. In dit artikel geven we je meer informatie over een USB stick 64GB kopen. Waar moet je allemaal aan denken?

USB stick 64GB: heb ik voldoende geheugen?

Wanneer je een USB stick gaat kopen, heb je de keuze uit verschillende soorten. Het voornaamste verschil zit in de opslagcapaciteit van de betreffende USB sticks. Naast een USB stick 64GB kun je ook voor een USB stick met een geheugen van 16, 32, 64, 128 of 256GB kiezen. Mocht je nog meer geheugen willen, dan is het verstandiger, en vaak ook voordeliger, om voor een externe harde schijf te kiezen. Het fijne aan een USB stick is dat deze veel eenvoudiger mee te nemen en vaak minder kwetsbaar is dan een (externe) harde schijf! Met een USB stick 64GB heb je over het algemeen voldoende ruimte voor 3200 tot 4500 foto’s (1-2 MB per foto) of 10 tot 35 films (1,5-4,5 GB per film). Voor het bewaren of meenemen van word- of excel bestanden biedt een USB stick 64GB ruim voldoende geheugen. Een gemiddeld document is vaak niet groter dan 200 kilobyte en daarvan kun je er letterlijk een paar honderd duizend op een 64GB USB stick opslaan. Ben je op zoek naar een USB stick voor het vrijmaken van geheugen van je computer of laptop, dan kun je beter een USB stick met een grotere capaciteit kiezen.

USB 2.0 of USB 3.0?

Tegenwoordig wordt een USB stick 64GB over het algemeen met twee soorten aansluitingen aangeboden, namelijk: een USB 2.0 of een USB 3.0-aansluiting. Welk type voor jou het meest geschikt is hangt af van de USB aansluiting op het apparaat waar de stick aan gekoppeld gaat worden. USB 2.0 aansluitingen zijn langzamer, qua doorvoersnelheid van de bestanden, dan USB 3.0. Het is mogelijk om een USB 3.0-aansluiting van je USB stick 64GB in een USB 2.0-aansluiting van je computer of televisie te gebruiken, maar dan zal de snelheid van USB stick 64GB beperkt blijven tot die van USB 2.0. Hetzelfde geldt voor het gebruik van een USB 2.0 stick op een USB 3.0 aansluiting. Ooit waren er ook nog USB 1.0 aansluitingen en USB sticks, maar die zijn tegenwoordig vrijwel niet meer verkrijgbaar. Het verschil in aansluiting zegt dus iets over de snelheid die een USB stick 64GB je biedt. Om alvast voorbereid te zijn op de toekomst, doe je er verstandig aan om een USB stick met een USB 3.0-aansluiting te kopen. Het is niet onwaarschijnlijk dat er binnen 5 tot 10 jaar een USB 4.0-aansluiting geïntroduceerd wordt, waarmee ook de USB 2.0-aansluiting uiteindelijk zal verdwijnen.

Materiaal en bescherming van een USB stick 64GB

Naast de verschillen in de aansluiting van een USB stick 64GB, bestaan er ook verschillen in het materiaal en model van de USB sticks. Een Kingston 64GB USB stick staat net als een USB stick 64GB SanDisk bekend als een zeer degelijke USB stick. Vaak worden de USB sticks van kunststof gemaakt en kunnen ze wel tegen een stootje. De USB stick 64GB zal je immers regelmatig meenemen naar familie, naar je werk, naar school, enzovoorts. Om te voorkomen dat de USB stick beschadigt is het in ieder geval belangrijk het beschermende kapje van de USB aansluiting consequent te gebruiken. Ook bestaan er USB sticks waarbij de connector in- en uitgeschoven kan worden. Zo voorkom je dat er stof bij de connector komt, of buigt. Hoe vaker je de USB stick van plan bent om mee te nemen, hoe belangrijker het is dat je een degelijk model kiest. Er zijn ook speciale hoesjes en doosjes om de USB stick 64GB in op te bergen. Het is niet per definitie zo dat een goedkope USB stick 64GB kwalitatief minder stevig is dan een duurder model. Het prijsverschil wordt namelijk vooral bepaald door het type USB aansluiting, de snelheid dus, en het merk.

Lees- en schrijfsnelheid van een USB stick

Op het moment dat je USB sticks 64GB met elkaar vergelijkt, zal je een verschil in lees- en schrijfsnelheid opmerken. Onder de leessnelheid van een USB stick verstaan we de snelheid waarmee een computer of televisie de bestanden op de USB stick 64GB kan lezen. Deze snelheid is vooral belangrijk wanneer je films wilt kijken, die op je USB stick gezet zijn. Je wilt immers voorkomen dat de film hapert! Voor het gebruik van de USB stick 64GB in een computer is de leessnelheid iets minder belangrijk. Het kopiëren van bestanden vanaf de USB stick duurt dan hooguit iets langer. Onder de schrijfsnelheid van de USB stick verstaan we de snelheid waarmee bestanden vanaf een computer op de USB stick gezet kunnen worden. De schrijfsnelheid van een USB stick 64GB is met name belangrijk wanneer je regelmatig grote bestanden van je computer op de USB stick wilt zetten. Hoe hoger de schrijfsnelheid, des te sneller staan de bestanden op de USB stick 64GB. Om de lees- en schrijfsnelheid van een USB stick optimaal te kunnen benutten, moet je computer of televisie over hetzelfde type USB-aansluiting, 3.0 bijvoorbeeld, beschikken.

Vragen en advies

Kies de USB stick 64GB die jij nodig hebt! Heb je vragen of advies nodig bij het kiezen van een USB stick 64GB? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links