USB stick 128GB

Met een USB stick kun je belangrijke documenten meenemen naar een andere werkplek, zonder dit digitaal te moeten versturen. Hoewel er tegenwoordig verschillende cloudoplossingen bestaan voor de toegang tot documenten vanaf verschillende plekken, is een USB stick 128GB onmisbaar voor veel mensen. Persoonlijke documenten zet je immers liever niet op internet of op de mail. Je neemt ze veilig mee op een USB stick 128GB! In dit artikel geven we je meer informatie over de verschillende USB sticks. Denk aan de snelheid waarmee bestanden op de USB stick gezet kunnen worden, het aantal bestanden wat je op een USB stick 128GB kwijt kunt, enzovoorts.

USB stick 128GB: voldoende geheugen?

Wanneer je besluit een SD kaart te kopen, heb je de keuze uit verschillende soorten geheugenkaarten. Het voornaamste verschil zit hierbij in de opslagcapaciteit die een micro SD kaart je biedt. Of een SD kaart 32GB voldoende ruimte biedt, is afhankelijk van de toepassing waarvoor je hem gaat gebruiken. Wanneer je de SD kaart 32GB bijvoorbeeld in een fotocamera gebruikt, dan biedt dit type geheugenkaart voldoende ruimte voor enkele honderden tot duizenden foto’s, afhankelijk van de resolutie van de camera. Voor het opnemen van HD films kan het daarentegen verstandig zijn om een micro SD kaart met meer opslag capaciteit te kiezen. Datzelfde geldt voor het gebruik van een micro SD kaart in een tablet, voor het bekijken van films. Een film neemt al snel 1,5 tot 3 GB aan geheugen in beslag. Een SD kaart met 64GB geheugen is dan een verstandigere keuze. Mocht je de SD kaart 32GB voor een navigatiesysteem gebruiken, kijk dan vooraf hoe groot de wegenkaarten zijn die je wilt opslaan. Landen als Frankrijk, Spanje en Duitsland nemen al snel een paar GB van het geheugen in beslag. En wil je heel Europa op kunnen slaan dan kan 32GB wel eens te weinig zijn.

Aansluiting en snelheid van de USB stick

Naast het geheugen van een USB stick 128GB, kan ook de snelheid en aansluiting van de USB stick een bepalende factor zijn. De meeste USB sticks hebben een USB 2.0- of USB 3.0-aansluiting. Mocht je computer enkel een USB 2.0-poort hebben, terwijl de USB stick een USB 3.0-aansluiting biedt, dan levert dit geen problemen op. De USB poort zal de snelheid van de USB stick nu automatisch verlagen. Het verschil zit hierbij in de lees- en schrijfsnelheid van de USB stick 128GB. Een USB 3.0-aansluiting werkt sneller dan een USB 2.0-aansluiting. Onder de leessnelheid van een USB stick verstaan we de snelheid waarmee de bestanden van de USB stick kunnen worden uitgelezen. De schrijfsnelheid geeft aan met welke snelheid er nieuwe bestanden aan de USB stick kunnen worden toegevoegd. Er worden steeds meer computers en televisies uitgevoerd met een USB 3.0-poort. Het is dus verstandig om voor een USB stick 128GB met een USB 3.0-aansluiting te kiezen. Zo heb je hier ook op de langere termijn veel plezier van.

Bescherming van de USB stick

Een USB stick 128GB zal je regelmatig meenemen naar je werk, naar familie, enzovoorts. Je wilt immers overal je foto’s kunnen laten zien, je wilt overal toegang hebben tot je bestanden, enzovoorts. Dit maakt dat USB sticks 128GB het vaak zwaar te verduren krijgen! Bij een USB stick 128GB kopen is het zodoende verstandig om naar het materiaal en de vorm van een USB stick te kijken. Let hierbij in het bijzonder op de USB stick connector, die je in de computer steekt. Wanneer deze niet wordt afgedekt kan er stof bij de connector komen, kan de connector verbuigen, enzovoorts. Dit wil je voorkomen! Gelukkig zijn er tegenwoordig veel USB sticks 128GB die een dopje of een uitschuifbare connector hebben. Mocht je van plan zijn om de USB stick 128GB regelmatig mee te nemen, dan is het raadzaam om voor een stevige USB stick te kiezen, die bestand is tegen een stootje. Het is overigens niet zo dat een goedkope USB stick 128GB veel kwetsbaarder is dan de duurdere modellen. Het verschil zit hierbij vaak voornamelijk in de snelheid die een USB stick je biedt bij de bestandsoverdracht van de computer naar de USB stick of andersom.

USB stick 128GB met U3-technologie

Steeds vaker wordt een USB stick 128GB uitgevoerd met de moderne U3-technologie. Deze technologie is zeker voor een USB stick met een groot geheugen interessant. Met de U3-technologie kun je programma’s die op de USB stick staan openen op je computer of laptop. Zo bespaar je ruimte op de interne harde schijf van je computer en kun je de programma’s overal mee naar toe nemen. Vind je het fijn om op je werk altijd hetzelfde mailprogramma of dezelfde browser te kunnen gebruiken? Door een USB stick 128GB met U3-technologie aan te schaffen, voorkom je dat je deze programma’s op de computers van je werkgever moet installeren. Ook wanneer je regelmatig in een internetcafé of bibliotheek komt om te werken of te studeren, kan dit type USB stick erg fijn zijn. Een USB stick zonder deze U3-technologie biedt vanzelfsprekend wel de mogelijkheid om de bestanden van porgramma’s op te bewaren. Het is echter niet mogelijk om de programma’s te starten zonder deze eerst op je computer geïnstalleerd te hebben.

Vragen en advies

Kies voor een USB stick van 128GB die jij aansluit bij je persoonlijke voorkeuren! Met welk doel wil je de USB stick gebruiken? Hoe snel moet de USB stick zijn? Mocht je vragen hebben of advies willen bij de aanschaf van een USB stick van 128GB, dan kun je ons op 043-7820543 bellen. Ook kun je onze klantenservice mailen via dit formulier.


  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links